15 mei 2006

zeker een warme zomer...pppfffffff en HELP

ik krijg het nu al steeds zoooooo warm.Buiten is het momenteel tussen de 17 en 20 graden.....binnen...tegen de 30 volgens mij. Men vergeet de verwarmingen uittedraaien.In de hotels....warm....in de supermarkt....warm.......ja je leest het goed, vandaag een supermarkt ingeweest.Ze hebben echt ALLES....alleen dat ALLES staat in russisch....nu kan ik wel shampoo van tandpasta onderscheiden...maar of ik nu roomboter met of zonder zout heb is moeilijk.Dus hup boek en leesbril weer voor de dag...zoek zout op en......vraag terwijl ik het pakjeboter onder de neus hou.....njet solj...[dit is dan phonetisch geschreven om uittespreken]....blijk ik het phonetische gedeelte ook verkeerd te zeggen....alhoewel lezen kan ze het wel, en snappen doet de dame ook daar ik met mijn hand gebaar terwijl ik steeds "njet" zeg.Taal is gewoon niet nodig....soms.....met goede hoop ging ik naar het herkenbare deel van de vleesafdeling...en vroeg zo nonchelant mogelijk om 2 ons fricandeau maar wel in hele dunne plakjes......zelfs met gebaren niet begrijpelijk...." but have no fear I 'm a man here" die gebrekkig engels sprak, en uitlegde wat ik wilde.Hij trots hij had geoefend in een vreemde taal die wel duidelijk overkwam......Nu heb ik ooit 28 jaar geleden zo'n snijmachine van Elly mijn vriendin gekregen,die heb ik in Hilversum onder het stof vandaan gehaald en ga ik lekker weer hier gebruiken. Ik snijd mijn eigen vleeswaar wel zelf...veel te moeilijk uitteleggen wat ik precies bedoel.'Is trouwens ook heel Nederlands gesneden vleeswaar.Nu zit ik nog in een hotel, dus kook nog niet...maar wat mij een hoop ellende gaat bezorgen is het vlees.Hompen liggen ...onherkenbaar in de vriezers.[Nu heb ik het niet over de taal.] Ik ben bang dat ik weer een sudderlap ga verslijten voor malse biefstuk! Wie oh wie kan mij helpen...en een koe en Varken tekenen met daar op de plekken geschreven waar het nodige vanaf komt. Snappen jullie mij?Naar Maleisie had ik posters meegenomen in het 2de jaar....dat ben ik nu gewoonweg vergeten.
Papiergeld, daar betaal je mee. Het kleinste biljet van 10 is 30 eurocent.Nu zijn er wel munten, maar die zijn dus echt helemaal niets waard...MAAARRRRRR....wel veel waard voor sommige arme sloebers[vooral vrouwen] die je hier ziet.Ik weet dat het eerder op zal gaan aan vodka....maar ze zijn al zover heen dat je ze toch nietmeer kunt vertellen dat een bruine boterham of verse groente beter is.Je merkt toch wel hoe bevoorrecht je bent.

Geen opmerkingen: