19 mei 2006

oefening baart kunst

Ik kom steeds verder met het herkennen van de russische letters.'Was nl. eerder in het jaar begonnen aan een cursus russisch thuis in Hilversum, maar op een gegeven moment liep ik er gewoon omheen.[misschien had ik het ook te druk met andere dingen, maar ik vond het zo te moeilijk.]Nu zit je er midden in en kan er niet omheen, dus je moet wel.Ik ga pas in het najaar een cursus doen.Het zijn 25 weken achter elkaar, van 2 dagen per week.Van anderen hoorde ik, je kunt het ook beter zonder onderbreking doen,anders ben je er weer uit.Dus iets leuks te doen in de winter.Maar ik kan wel in het nodige al oefenen, en mijn boekje is mijn trouwe vriend,in winkels en het hotel.'Ben ook trots dat ik al 4 woorden zonder haperen uit kan spreken.Helaas is het wel zo dat wanneer sommigen iets echt terug gaan zeggen, ik met en mond vol tanden sta.Nu ik hier een week ben, merk ik dat mijn indruk van de Rus nu anders is.Ze zijn zeer hulpvaardig, en vriendelijk.Maar geven eerst het " kat uit de boom kijken" gevoel.

Geen opmerkingen: