24 mei 2006

spas IE ba

dank u wel betekent het phonetisch weergegeven...en tjonge....jonge....wat gebruik ik dat woord momenteel vaak.ik moet ECHT dat alfabet eens onder de knie krijgen!!had gisteren het postkantoor nodig.Er moest een brief naar Frankrijk. Uiteraard weer op weg met boek, maar op een gegeven moment een dame aangeklamt en alwijzend naar het russische woord [daar mijn uitspraak nog nergens oplijkt] posjka? gevraagd. Ze begreep me gelijk.....troonde mij mee naar een gebouw en waarachtig.Ik naar binnen....groot troosteloos gebouw met zo'n 20 loketten, en een hoop kakefonie om mij heen.Ik naar een " leeg" loket toe en gevraagd om een " marka pjeer't fransjoesca" waarachtig ! Ook zij begreep mij, alleen ik moest naar loket 2. Bij loket 2 aangekomen, heb ik me maar achter een groep mensen geplaatst.Niks privacy...niks blijft u achter de gele lijn staan! Iedereen geniet mee met elkaar om dat loket, alhoewel niemand voordringt.Alleen die mevrouw van loket 18 was meegelopen en babbelde met mevrouw loket 2 en voordat ik het wist stonden 8 mensen mij aan te kijken.toen werd mijn brief uit mijn handen genomen door het loket heen geschoven....gewogen......20 roebel[ong.60 eurocent] moest ik betalen...en zelf de brief bij de deur posten.Ik heb maar een hoop spasiba's om mij heen geroepen,want ik werd zomaar gelijk geholpen, en vond het nogal genant.Daarna heerlijk in de ZON gezeten......onder een reuze standbeeld van Lenin, ik moest echt even uitblazen. Morgen ga ik bij een paar dames majongen....ik ben benieuwd....het is toch een manier om mensen te leren kennen, maar " what a life!" Gisterenavond waren wij uitgenodigd bij mensen.Dat was heel gezellig, en vooral voor Mar. Deze mensen waren ook Harley Freaks,en hadden hun Harley bij zich.Je snapt het al, Mar wil zijn Harley uit Nederland nog hier proberen te krijgen.We hadden gehoopt dat het bij de zeevracht kon, daar wij ervan uit gingen dat het nog in Nederland stond, maar blijkbaar is deze al onderweg hier naartoe.Dus we hebben een offerte aangevraagd hoeveel het ons gaat kosten.Eind volgende week is Mar in Nederland oa. voor werk, en verblijft dan aan de Javalaan.[Wel gek hoor....nu is het andersom...zit ik hier een vrijgezellenwoning in te richten met de al aangekomen luchtvracht, en zit hij in Hilversum.]Dan gaat hij het een en ander proberen te regelen voor zijn motor.

Geen opmerkingen: