12 mei 2006

youhzno

nou ik ben er.......woensdagochtend uit schiphol vertrokken een nacht in Moscou en gisteren verder gevlogen , vandaag aangekomen. Wanneer ik het over middag of avond heb is dat hier.....diegenen die het lezen moeten er 9 uur aftrekken.Het is een tijdsverschil...pppfffff.Vanmiddag hier aangekomen. Prachtig om het vanuit de lucht te zien. De sneeuw is allemaal weg. Het ligt slechts nog op de heuvels.....skipisten zag je ook liggen, dus naast hard werken is er ook in de winter vooral een vakantie gevoel. Youhzno ...een chaotische stad....het communisme uit vervlogen dagen druipt ervan af........de wegen liggen vol met gaten...hier en daar wordt er al weer een kwak asfalt ingestopt. Prachtig weer trouwens vandaag, en ik heb heerlijk op het Leninplein in de zon gezeten. 15 graden........Wat is " IN" hier..?????..Vrouwen op naaldhakken en minirokken en het liefst met een lichtblauw of roze leren jasje..Hoe ze het voor elkaar krijgen snap ik ook niet op al die oneffen stoepen. Men zou je hier uitlachen als je zou mopperen over een scheve stoeptegel.Mannen hebben ook een speeltje......wanneer zij hun auto opslot zetten of openen....gaan er allerlei muziekjes spelen.......tjonge jonge......wat een kakefonie overal.Vandaag heerlijk in de zon gezeten op het Leninplein. Wel het hotel in mijn ooghoek gehouden, daar niemand hier engels spreekt, aan wie ik de weg zou kunnen vragen, en de straatnamen kan ik ook nog niet lezen. Voor mij een nog onbegrijpelijk alfabet.Komt allemaal goed.Jullie horen nog van mij, de tijd is nl. op......en ik moet echt zowieso naar bed, daar ik bek en bek af ben. Groetjes van Youhzno.

Geen opmerkingen: