04 juni 2006

het WEER...en ik ben erweer......

sorry...sorry....geen internet nog aanwezig in ons appartement...en had nu pas de tijd om naar mijn internetcafe te gaan in de stad.
Het WEER is nu schitterend...zo ergens tussen de 22 a 25 graden.Helder blauwe lucht en zon. Iedereen flaneert nu buiten, en op het " Kamp" staan de BBQ's al in de starthouding om gebruikt te worden.Waarom ik het over het weer heb...?...is deze....afgelopen zondag tot woensdag was het heeeeeeel koud !! zo van de ene op de ander moment,dus niet geleidelijk....dit blijkt altijd een fenoneem te zijn in de eerste 2 weken van juni. Het heeft te maken met het smelten en afbreken van de ijsmassa in het hoge noorden, waar de zee nog bevroren is....Dit brengt in de lucht zo' n koude stroming onze richting uit, wat ineens als bijna een koude douche over je heen komt.Ik dacht al de vorige keer geschreven te hebben van de wind...nou dat was het voorteken....maar tegelijkertijd [sinds donderdag] is het ook ineens weer voorbij. Grappig...vinden jullie niet?
Verder alles goed....afgelopen donderdag onze luchtvracht gekregen...heerlijk was dat. Lijkt het weer een beetje op Sinterklaas.Wat was ik blij met mijn eigen dekbed....daar de lakens en dekens hier van die twijfel maatjes hebben terwijl de bedden aardig aan de maat kunnen zijn.Ik had al eens gevraagd aan personeel, "kunnen wij niet nog een stel lakens/dekens krijgen?"....maar dat snapten ze niet...dus dan krijg ik zoiets over me van, laat maar.Verder eigenlijk al onze kleding.Gisteren [zaterdag] had ik zo' n " lummel" dag...Mar weg....dus ik wat aan huishoudelijke vlijt gedaan. Al de overhemden die in de vracht zaten ietwat opgeknapt...dus gestreken.....ik HAAT strijken, en heb daarna ook geen voldoening van, en naar mijn gevoel heb ik er wel 200 gedaan....ik geloof dat ik maar eens iemand ga zoeken die dat voor mij doet.Ik weet dat dat decadentie op en top is, maar ik sop liever dan dat ik strijk.
Over decadentie gesproken.....afgelopen donderdag,met een dame die hier al wat langer zit, heb ik een auto met chauffeur geregeld....[dit is mogelijk, via het "kamp" daar je hier zelf niet rijdt, totdat je een speciaal rijbewijs hebt,]Ingrid[ deze dame] heeft mij links en rechts naar winkels gebracht en getoond.De nodige ingeslagen,daar ik nu niet hoefde te sjouwen.het went snel hoor....auto met chauffeur...wat ik ook al eens eerder heb verteld, etalages zie je hier niet.....winkels zitten binnen, achter grauwe gevels.Dus wat hulp is heel fijn.
Vrijdag, na veel voorbereiding door Mar gedaan , moest ik mij gaan registeren ergens hier in Youhzno, dat ik nu in Zima 3 woon....... Het was nog erger dan bij de consulaat in Nederland.Gelukkig had ik wel iemand bij mij, die mij erdoor heen loodste...maar de ruimte was mens onvriendelijk...kaal, verveloos, een lange gang met veel teveel mensen, die blijkbaar al uren wachtten,dus ook nog eens muf en warm overal.20 minuten wachten, 20 sekonde voor een handtekening en ik stond weer in de frisse lucht.
Mar zit momenteel in Parijs en gaat morgen verder naar Milaan.Het is wel vreemd om nu hier alleen te zitten en hij in West- Europa....maar ik vind mijn weg al aardig hier.
Toch wil ik nog zeggen, ik blijf het ontzettend leuk vinden.Een groot avontuur!

Geen opmerkingen: