20 juli 2006

boodschappen

Wat kan een mens toch een hoop in een uur doen.De busjes rijden per uur langs,dus mis ik er eentje moet ik weer een uur wachten.[ En dat is minder leuk als je 5 tassen moet zeulen.] De busjes gaan vaker rijden,maar de chauffeurs zijn nog in onderhandeling met hun opdrachtgever...en die moet natuurlijk kijken of hij het qua geld kan inplannen. [ oohhoohho wat een corruptie hier.]
Enfin ik kom steeds een stukje verder.....mijn gebarentaal wordt steeds beter ! Dus beter te begrijpen voor de Rus. De taal blijft voor mij een probleem..[in het najaar ga ik op les]...er zijn veel teveel woorden met "gschsjj..."en klemtonen op verkeerde plekken van het woord voor mij.....klinkers die ingeslikt worden...
Ik tob al vanaf het begin met mijn russische mobiel.Ik kon er niet mee naar het buitenland bellen,en zag er tegenop te vragen en dan te begrijpen waar het aan lag.Vandaag is het mij gelukt! Het blijkt dat ik minstens $50 op mijn prepay [snappen jullie het?] kaart moet hebben.Maar als "zuinige"Hollandse, had ik er hooguit $30 opstaan.Hier kent men geen abonnementen. Alles is Prepay zelfs internet.
Drank uit andere landen is nog niet voorradig. Dus mij vandaag gestort op Russische champagne.Ik had inmiddels vernomen dat deze heel goed blijken te zijn.De wijnen niet.
Zelfs vandaag blaarpleisters gevonden.....
Ik heb een kast VOL met schoenen, maar blijk steeds toch de verkeerde aan te hebben, wanneer ik naar de stad ga.Je loopt hier heel wat af namelijk.De winkels liggen niet om de hoek van elkaar.
In de supermarkt dun gesneden rookvlees gevonden.Waarachtig nog geldig tot begin augustus.Gelijk maar 3 pakjes meegenomen.
Toen was het uur bijna om en ben ik met mijn tasjes weer bij de halte gaan staan voor de bus.

Geen opmerkingen: