04 oktober 2014

High Tech.

Eindelijk is het zover, ik doe mee in de wereld van de high tech.
Nu loop ik hierin altijd ietwat achter omdat het mij tot op zekere hoogte weinig boeit.Met mij "niet boeien " bedoel ik dat ik nooit de type ben geweest die denkt dat ze pas wat is wanneer ze kan rondstruinen met haar i-padje, i-phoontje of ander gagdegetje om vooral aan anderen te laten zien ,"kijk mij eens!" Als dat voor mij het belangrijkste was geweest was ik er jaren geleden al mee begonnen. Voor diegenen die twijfelen aan mijn verhaal voeg ik een foto bij. Gezien de kleur van de houder (roze) is het dus niet Mar zijn smartphone die ik mocht lenen...


Doch tegenwoordig  merkte ik steeds vaker dat deze "high tech wereld" zoveel meer mogelijkheden bood, dus ben ik er met plezier voor gezwicht. Gearmd met een map gevuld met meer dan 100 (!!!) bladzijden aan gebruiksaanwijzingen, probeer ik daaruit de geheimen van mijn smartphone te ontfutselen,.
Het begon op bladzijde 1 met "stop uw simkaart in uw mobiel". Nou met geen mogelijkheid ging die simkaart erin. Te groot ! Ik naar de winkel om hem een kopje kleiner te laten maken. Nou nee zo makkelijk ging dat niet meer. Nieuwe sim, zelfde nummer. Ook dat was niet zo eenvoudig voor elkaar te krijgen binnen 5 minuten.
"Uw paspoort mevrouw."
"Heb ik niet bij mij ."
"Uw rijbewijs dan? "
"In mijn scooter 3 verdiepingen lager in de kelder. Maar kijk eens ik heb hier mijn ziekenhuis pas en golfpas met foto. Dat zal toch ook moeten kunnen? "
...En ja hoor in Thailand kan veel.
De jonge dame dook met bloed,zweet, doch zonder tranen, in haar computer om de boel over te schrijven.
Voordat ik het wist, was ik weer thuis met nieuwe sim in mijn nieuwe phone.
Dus ik ging weer aan de slag.Diverse bladzijden van de gebruiksaanwijzing konden worden overgeslagen vond ik.

Opeens een email !!!!
'U heeft al zoveel gespendeerd qua geld aan internet."
"Wat ? Ik heb toch gewoon wifi aanstaan bij mezelf thuis ?"
Dus maar toch weer terug naar bladzijde 4........

Het telefoon register.

De telefoonnummers van de mensen die ik in mijn oude telefoon had......nergens te vinden in mijn nieuwe telefoon !! ! Wel 5 nummers van wie en waarom, ik kan bereiken van de AIS provider zelf.
Ik weer terug naar de winkel. De jonge dame en ik zijn bijna op voor naam basis beland.
Zij zoeken en zoeken met het schaamrood op haar bruine snoetje. In plaats van ze over te zetten had ze al de nummers blijkbaar "gedelete" en zij kon ze absoluut niet meer terug vinden.

Enfin je snapt dat mijn "mai pen rai " [="geeft niet"] er stram uitkwam daar mijn kaken enigzins verbeten dicht geklemd zaten.
Dus bij deze voor een ieder van jullie is er nu een taak weggelegd.
Zouden diegene die mijn prive telefoonnummer hebben mij hun eigen nummer alsjeblieft toe willen sturen ?
[Eventueel thuis nummer en mobiel nummer graag.]
Bij voorkeur per e-mail of sms maar nog niet via de "app" sturen. Zover ben ik nog niet . Dat staat ergens op bladzijde 40 denk ik.

Mijn Dank !
Geen opmerkingen: