15 september 2014

Ten Strijde !

Misschien is het onbegonnen werk maar ik heb nu een aardig arsenaal en zo af en toe ga ik ten strijde.

DE AALSCHOLVER ......


Iemand zei het al eerder. Deze vogel denkt dat het hier "all inclusive" is.
Ik snap best dat het een eldorado is voor hem, maar ik ben het nu een beetje zat geworden.
De grote vijver was een thuis haven voor 12 koikarpers en 300  "pla nam pungs". [Dit zijn kleine visjes die zich tegoed doen aan al het alg in de vijver].
Met bakken tegelijk schepte hij via zijn snavel al het lekkers naar binnen. Geen nam pung meer te vinden.
Ook al doken wij erachter aan, hij was ons te vlug af.
Aan de koi karpers heeft hij zich nog niet tegoed kunnen doen, dus deze zitten nu allen bij elkaar in de kleine vijver. ...en ja onder een net.Even een tijdelijke oplossing, want ze worden zo chagerijnig als wat. Het uit het water springen naar muggen wordt hen namelijk belet op deze manier.

Maar goed, ik heb inmiddels een aardig arsenaal aan wapens aangelegd. Jammer genoeg trekt de aalscholver zich hier weinig tot niets van aan .


Een apparaat met de allersterkste laser straal, doet hem slechts met de ogen knipperen.
De knallerstok, doet hem slechts even fladderen.
De katapult moet uitkomst gaan bieden Alleen zal ik eerst op herhalingsles moeten gaan. Heel vroeger was ik er super goed in, maar nu komt de steen niet verder dan mijn grote teen nagel. Meneer de aalscholver aanschouwt mijn getob en denkt daar het zijne van terwijl hij weer lekker onder water duikt op zoek naar meer verse vis.

Wanneer dit niet gaat helpen, rest mij nog 1 middel .

Hem paaien met heerlijke kreeften, redsnappers en kreeften garnalen op de avond markt.


Geen opmerkingen: