19 oktober 2014

Feest!

Het was vannacht feest hier. Maar dan wel zonder Mar.

Mar is een week weggeweest naar Nederland zoals velen weten en ik heb het rijk alleen gehad en het fort bewaakt.......zo af en toe.
Eerst een paar dagen heerlijk horten in Bangkok en verder gewoon mijn ding gedaan hier thuis.
Met ding gedaan,  bedoel ik hoofdzakelijk het eigen maken van mijn nieuwe mobiel. Het is nog niet mijn beste vriend[in],  maar met veel geduld komen wij er wel. Inmiddels heeft een vriend van ons de nodige toeters en bellen erop gezet...dus skypen, whatsappen, nieuwe accounts...roept u maar.....ik heb het.
Het enige wat ik nog niet onder de knie heb, is met beleid mijn wekker afzetten of een gesprek afsluiten. Ik swipe, veeg en druk op het scherm, doch dan gaat alles ineens een eigen leven leiden en dan is het lijden in last voor mij, want ik moet wederom naar een " shop" om mijn bel tegoed aan te vullen. Met al mijn vinger fijngevoeligheid, neig ik zonder te weten van alles up of down te loaden.

Enfin...............................

Gisterenavond op bed voor het slapen gaan wilde ik nog de nodige puntjes op de "i" zetten in mijn mobiel, en dat betekent dan het hele apparaat afgesloten/uit moet staan.
...... en toen werd het feest.

Ik hoorde het al behoorlijk loeien buiten qua wind, en ineens met veel knallen zo her en der in de lucht kwam het water met bakken naar beneden.
Toen was het even heel stil....in huis te verstaan. De elektriciteit was uitgevallen. Met heel stil bedoel ik vooral dat de "airco" het dus ook niet deed. Tja en dat is voor mij een diepte punt in de nacht, want dan doe ik wegens de warmte geen oog meer dicht.
Dan maar naar beneden, om met mijn technische oog te kijken of er iets nog te redden viel, daar ik bij de buren wel iets zag branden. 2 stoppen stonden op uit. Deze weer aan gezet. De lichten beneden in de keuken gingen wel op disco mode. Maar wat belangrijker was, was dat de airco weer aan ging. Er waren  2 bij de meterkast blijkbaar al aan het zoeken hoe alles op te lossen. Deze 2 had ik eerst niet in de gaten. 2 nooit uit genodigede gasten..... 2 hele grote kakkerlakken, die blijkbaar hun eigen feest aan het regelen waren.
[ Ik denk dat zij vorige week samen met de lading [fris]drank  zijn afgezet, want sinds wij hier wonen heb ik op anderhalve slang en een vogel  nog nooit kakkerlakken in huis gehad] .
Een verdelgingsmiddel in een spuitbus doet wonderen.
 Nadat ik hen beiden door de genade shot op hun rug had gekregen, ben ik weer naar boven gegaan, met een houding van mij krijg je niet klein en ik bepaal wanneer het feest is !
De keuken lichten gingen pas vanmorgen weer normaal doen, maar ik heb heerlijk door alles heen geslapen in een koele kamer.
Trouwens een goede nachtrust is ook een groot feest in mijn beleving.Geen opmerkingen: