17 oktober 2012

De kleine dingen.

Wat kan een mens genieten als hij de kleine dingen wil en kan zien.
Het ene moment loop ik in Artis met Haiko,Bianca en de kleine dames.Het volgende moment zit ik in de barrenbuurt van soi 22 in Bangkok een heerlijke masaman curry te verorberen.

Een uurtje Artis, is een kwartier voor de apen staan, met Lisa. Bij de zebra aan gekomen ..."Omaaaaaa.....aaaaap!"
Naar de schildpadden..."OMaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Aaaaaaap," en bij de gorilla iz ze helemaal stil en onder de indruk. Ieder dier die wij verlaten krijgt een kus toe geblazen van Lisa, en kijkt ze mij aan met een blik van " da's genieten he oma "?
Evi laat al slapend alles rustig over haar heen komen.
Wat is het toch genieten om via skype een uurtje mee te lopen, in Artis.

Het volgende moment loop ik naar mijn restaurantje in Soi 22-Sukhumvit in Bangkok. Ik heb trek in een curry.
De soi heeft een face lift gekregen.Een brede stoep, waarvan zelfs de tegels nog allemaal recht liggen.
Maar wanneer ik er loop in de avond is diezelfde stoep ingenomen door de dames van plezier, de massage dames [daar heb ik meer aan] en niet te vergeten de keukentjes op wielen.Gefrituurde kakkerlakken,maden en gedroogde visjes worden verkocht, op een manier zoals je een half pond gemengde koekjes koopt op de markt in Nederland, die in de uitverkoop zijn.
Iedere kakkerlak wordt zo'n beetje op gepakt en omgedraaid, tegen het peertje gehouden, om te zien of deze wel goed doorbakken zijn.De maden gaan per ons, ga ik van uit. Sate stokje erbij en genieten, neem ik aan. Met zakjes in de hand op meters hoge plateauzolen, en naaldhakken, lange nep wimpers die hun voorhoofd aanraken lopen de dames uitermate charmant, terug naar hun plastic krukjes en knabbelen in alle tevredenheid aan een kakkerlak, of made.
Geen haar op mijn hoofd, om dit ooit eens te proberen.
Ik schuifel tussen de plastic tafeltjes door naar mijn restaurant en bestel daar een heerlijke  kip curry.
 Ik aanschouw dit alles om mij heen, met veel plezier, terwijl ik geniet van een biertje met ijs, maar vooral geniet van al die kleine dingen.
Het ene moment in Artis, en het volgende moment op soi 22 in Bangkok.

Geen opmerkingen: