27 juni 2009

De afgelopen 2 maanden

Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen maanden.....veel indrukken op gedaan, maar tegelijkertijd gaat ook hier het leven gewoon door.
Ik tuf wat af op mijn scooter.Het is nu de regentijd, alhoewel we het ergste gehad hebben, denk ik.Eerst plensde het iedere dag even een half uur, maar nu slechts om de 2 dagen.De natuur gaat z'n gang. Daar het hier altijd warm is, bepaald de natuur zelf wanneer het bloeit...blad laat vallen of kaal is.Dit gaat niet zoals in Nederland met de uitgesproken seizoenen tegelijkertijd.Je kunt rustig een boom hebben staan met [voorjaarsbloesem] naast een boom die even voor zichzelf uitmaakt dat het winter gaat worden.
Nu dat wij er wat langer wonen, valt mij op dat sommige insecten die wij eerst nooit zagen er nu zijn.Gelukkig is mij wel verteld, dat die ook weer verdwijnen.[tot volgend jaar.]Kijk kakkerlakken zijn er nu eenmaal, maar nu ook "vliegende"kakkerlakken en daar ben ik helemaal niet dol op! Nu zijn die engerds niet dol op licht, dus je snapt het al ik heb "full blast"de lichten aan als we buiten zitten s'avonds.
Vliegende termieten !!!!! Ook weer zoiets! Ik zat laatst op mijn scooter op weg naar huis en hoopte voor de bui thuis te zijn.Waar die beesten ineens vandaan komen, mag joost weten, maar ik zat onder.Daar het begon te regenen, bleven ze aan mij plakken. In wezen zijn het tere insecten.Blik op oneindig reed ik door, met lippen op elkaar.Af en toe wel even moeten stoppen om de beschermklep voor mijn ogen af te vegen want ruitenwissers heb ik niet.Eigenlijk zou je het kunnen vergelijken met de onweersmieren op een zwoele avond voor de bui in Nederland.
Doch dat is inmiddels ook alweer verleden tijd. Geen vliegende termiet meer gezien de laatste paar weken.
Eindelijk m'n eerste echte slang gezien ! Ik heb namelijk al heel wat rubbere sliertjes aangezien voor slangen.Deze was zo'n anderhalve meter , slank en gifgroen. Hij/zij kwam langs de bijkeukendeur. Heb inmiddels begrepen dat deze niet giftig is.
Meer en meer mensen leren wij kennen hier.We zijn o.a. lid geworden van de Nederlandse vereniging, en van alle leeftijden wonen hier Nederlanders. Genoeg ook van onze leeftijd, die net als wij, besloten hebben Nederland achter ons te laten.
Eens per maand komt, wie wil, bij elkaar.Toch wel leuk, om zo'n avond je moeder taal te spreken.
Over taal gesproken.....Mar en ik hebben inmiddels de nodige thaise spreek lessen achter de rug.
Geen makkelijke taal wat al die verschillende toonhoogtes betreft.
Inmiddels waag ik mij op de lokale markt de taal te spreken. In die zin probeer ik bijvoorbeeld eieren te vragen en de prijs in het thais te zeggen of ik het ermee eens ben of niet, want soebatten is normaal hier ook al gaat het om 20 eurocent. Door de klank qua toonhoogtes, blijkt al dat ik [in het begin] 10 grote honden gevraagd heb i.p.v. 10 grote eieren.Maar ik ben vaste klant op de markt, en er zal een moment komen dat ik de verkopers nietmeer schaterend onder de toonbank hoef weg te halen. Ik lach eigenlijk maar net zo hard mee...toch naast hun pret, vinden ze het harstikke leuk dat ik het probeer.

Geen opmerkingen: