07 augustus 2009

Steeds beter gewend.

Hier ben ik weer en doe bijna iedere dag nog nieuwe ervaringen op. Ik zal er een paar opnoemen.

Alleen vandaag al!!! ...Eindelijk een rok die ik aan kan op de scooter.Tot dusver probeerde ik met een rok te rijden, maar dan zat ik in de bocht al enigzins gesluierd, terwijl het onder de navel koel dreigde te worden.Dan toch maar weer keren en de broek aan.Maar ik ben ook een rokken mens, dus bijna iedere rok is al op de scooter uitgeprobeerd.Waarachtig, vandaag de ROK die gewoon netjes op z'n plaats blijft zitten, en dan is het een waar genoegen om eens gerokt door de stad te lopen.

Niet alleen de "stadsmensen"hier en daar beginnen mij te kennen, maar ook de boeren.Rondom ons wonen ook zoals wij ze noemen, de nodige boeren.Ik zou eerlijk gewoon willen zeggen,gezinnen met 3 of 5 grote huisdieren.In de middag zie je de nodige, gewoon met hun 3 of 5 koeien een wandeling maken.Ze worden echt uitgelaten.Ze sjokken heerlijk op hun gemak over de weg, en knabbelen zo hier en daar van wat gras.Klepperen alsof het een lust is, daar ze bijna allemaal een houten klepperbel om hun nek hebben hangen.Ik zie geen gram vet aan die koeien hangen, en ze hebben allemaal een ietwat treurige blik omdat ze ook van die hangoren hebben.Zal wel gewoon het uiterlijk zijn, want dartelen doen ze wel.

Met een paar wilde honden heb ik ruzie gehad 3 weken geleden.Normaliter doen ze niets, maar nu zat er echt een macho-achtig haantje bij, en wat doet de kudde? Juist, die gaan meedoen.
Eigenlijk begon ik toch wat bang te worden, want gebeten worden wil ik ook niet.Enfin toen maar een paar keer met de bezemsteel onder de arm op de scooter, en na de tweede keer had "macho"het door, dat ik hem toch echt de baas was!Met stok en krachtig gezegde woorden ben ik behoorlijk dreigend blijkbaar bezig geweest, dus nu keurt hij mij zelfs niet eens meer een blik waardig.

Op de markt zijn de kooplui zo trots op mijn thais, daar ik blijf volharden in die taal.Het is zelfs nu een paar keer geweest, dat ik een extra 2 eieren kreeg of zomaar wat verse kruiden.Bij de 7-11[kruidenier] weten ze al dat Mar dol is op magnum ijs, dus wanneer ze deze weer in huis hebben, houden ze er 6 opzij.[Wel een dure grap hier, want een magnum om de hoek kost 40 eurocent. :))]

Ik koop regelmatig mijn curries bij een dametje voor 40 eurocent per maaltijd.Maar thuis haal ik het door de zeef, zodat ik alleen de saus heb.De kip is prima vers die ze erbij serveert, doch Mar en ik zijn nu eenmaal niet dol op meegekookte vellen, knokelige knieen en kippenvoeten. Dus ik bereid mijn eigen [magere] kip weer in de overgehouden saus.

Geen opmerkingen: