21 april 2009

Ooit een RAT, nu een PAD !!!

Ooit heb ik verteld toen ik niet zolang in Juzhno/Sakhalinsk woonde, dat ik op toilet een bezoek van een rat kreeg.
Vorige week [welliswaar niet op toilet] wilde ik wat was in de "bovenlader" stoppen. De bedoeling is dat je eerst de waspoeder in mikt en dan de was.
Enfin, ik strooi rijkelijk met een maatschep, en ineens hoor ik "kwwrrak.." [of zoiets.] Tuur ik over de rand en zit daar een levensgrote pad mij aan te kijken gedoopt in zeeppoeder!!!!!
Op zo'n moment komen er altijd 2 dingen bij mij op....
Gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is, of heel hard wegrennen. Op zich ben ik niet bang voor padden [ratten] maar ze moeten mij niet zo ontzettend laten schrikken. Ik besloot toch voor het laatste en vloog de tuin in, zo'n beetje in de armen van de [thaise] tuinman.Met gebaren legde ik hem uit wat hij moest doen. Heel voorzichtig tuurde hij ook over de rand, want voor hetzelfde geld is het een slang. [Mijn Thais is nog nergens, en zijn Engelse woordenschat reikte ook niet ver]. Opluchting op zijn gezicht, dat wel en toen wilde hij mij leren hoe ik zo'n pad moest oppakken en weer buitenzetten.
Ik vertelde of maakte hem duidelijk iniedergeval, dat ik die les nog niet wilde leren!

Waar ik toch nooit aan zal wennen zijn de dieren die meer dan 4 poten hebben. Tegen de avond zie ik weleens een kakkerlak lopen buiten. Maar soms ook binnen, en dat wil ik dus niet!!! Buiten laat ik ze met rust, maar binnen ben ik moordlustig en zit er met een spuitbus achteraan.Wie op dat moment het hardst loopt weet ik niet !

Tjiktjaks [ghekko's] zie je s'avonds ook.Dat zijn kleine hagedisjes die volop genieten van muggen/motjes bij de lampen op het terras.Alleen zo'n jonkie heeft nog niet de kunst om terwijl hij naar een motje hapt, zijn zuignap pootjes in controle te houden, en valt soms als een plof naast mij neer.Verschrikt kijkt hij om, met verbazing dat de wereld van de grond er heel anders uitziet.
Gisterochtend stond ik bij de [overdag] open geslagen voordeur, en zag een prachtige grote hagedis [leguaantje], parmantig rechtop op zijn voorpoten staan, terwijl hij zich koesterde in de eerste zonnestralen, op het pad bij ons hek.

Verder een scala aan toch wel bijzondere vogels. De namen ken ik niet,maar het geluid wat zij maken is toch heel anders dan in Nederland.

Ik ben vaak in Thailand geweest, alhoewel ik nu pas goed de rust heb blijkbaar om deze dingen allemaal te zien.

Heel bijzonder !...en wat de wasmachine aangaat, nooit, het deurtje of klep open laten staan. Nu was het wel een pad, maar het zou een volgende keer ook een slang kunnen zijn.
Die wijze les heb ik van de tuinman begrepen.

Geen opmerkingen: