02 oktober 2013

Van de straat .

Ook ik zit op facebook. De kinderen en sommige vrienden zeiden ruim een jaar geleden , " Doe het nou ! Het is ook zo makkelijk om zeker qua foto's op de hoogte te blijven." Natuurlijk plaats ik ook zo af en toe wat....en dat " WAT" ging de laatste week over het weer. Na een drietal foto's en opmerkingen erover, had ik toegezegd er nietmeer over te beginnen.
Hier heb ik nog even groenlicht want dit is geen facebook. We zitten volop in het regenseizoen. De miezer dagen vind ik NAT, om het maar zo te zeggen. Ik heb liever een zon overgoten dag en dan tegen vijven in de middag mag het best met bakken naar beneden komen. Zo hard, dat zelfs de vissen onder het afdak gaan zitten !
Dit zijn de momenten dat ik van de straat ben want ruitenwissers op mijn helm heb ik helaas niet.

Maar wat ik echt te ver vond gaan is dat een krab het nodig vond om in het zwembad te willen verblijven.Dat ik hem eruit viste en de dreigende taal mijn kant uit, was hij het er niet mee eens denk ik.

Verder rommelen wij tussen de bedrijven wat aan. Het rommelen wat aan is nuttig, want het houdt in , dat wij steeds meer een plek kunnen geven aan de spullen die wij hebben. Ook de spullen die overbodig zijn komen in beeld. De een noemt het rommel, en de ander kan het gebruiken.
Nu hebben we  een website voor de Nederlanders die hier wonen . Dus daar van alles opgezet, maar ook op de Thaaise Markt Plaza. Onvoorstelbaar veel wordt daar op gekeken en gekocht blijkbaar. Hartstikke leuk zoiets.Op deze manier mensen van verschillende nationaliteiten leren kennen en blij kunnen maken.
Dus ook dit houdt mij van de straat , daar Mar het komen kijken en afhandelen  graag aan mij overlaat.

Wat mij ook momenteel van de straat houdt, is het "uit werken" van de ene ...en het " in werken" van de ander.
Ik heb wat pech met mijn hulpen momenteel. In die zin pech, dat mijn vertrouwen in hen is geschonden door wat akkefietjes die ik mee maak. Enfin zoiets moet zonder gezichts verlies benaderd worden. Dodelijk vermoeiend is dat. Wat tot gevolg heeft dat ik moet afstemmen met Mar wie er thuis is en wie niet. Maar goed, vandaag is een nieuwe hulp begonnen , en dan komt het inwerken ook weer om de hoek kijken.

Dan de Thaise conversatie les houdt ons wekelijks bezig .We zijn na bijna 4 jaar erweer aan begonnen. Ik werd het zat, dat ik eigenlijk niet verder kwam dan een dankje wel, of het is lekker, en nog wat van dat soort zinnetjes. Nu heb ik ook niet de behoefte om over de stand van zaken in de wereld te kunnen praten...maar ik wil meer dan die paar korte zinnen die ik inmiddels wel beheers.
De lessen gaan goed. Alhoewel het overhoren ervan is nog een onvoldoende, voor ons.
Dat betekent wel , dat ik juist nu de straat op moet om te oefenen. Inmiddels een paar tentjes ,waar ik sowieso vaste klant ben, gevonden, en  als ze maar " tsjaa..tsjaa.." [langzaam] terug spreken, ik antwoord kan geven, daar ik hen begrijp, en waarachtig na wat aanhouden begrijpen ze mij ook !

Dus nu het evenwicht vinden tussen " van de straat" en " op de straat ".
 Ik kom er wel.
Geen opmerkingen: