27 oktober 2013

Kilometers !

Vandaag heerlijk weer ! De zon scheen volop. Niet te warm, dus wij hadden het plan bedacht om maar eens aan het einde van de dag 9 holes te lopen. De allerbeste tijd is s'ochtends vroeg, maar dat zijn de momenten dat ik me graag nog even omdraai om daarna van een goede nachtrust bij te komen in de sala met koffie en de krant.

Nu vond ik toch al dat het weer eens tijd werd om wat meer in beweging te komen.  Lopen deed ik altijd al graag, maar op een bepaalde manier heb ik hier steeds een excuus om het niet te doen....

De ene vriendin doet fiets vakanties door heel Nederland . Dan een andere vriendin die onlangs de Modder Wadden wandeling deed..heen en terug ! Nog niet bekomen van dit alles te lezen, gaat weer een andere vriendin de marathon in Singapore rennen en staat dan nog steeds recht op aan de "finish-line."....

Wat doe ik ???????

Fietsen..???  Geprobeerd....maar het is 1 bonk vals plat hier , of ik nu rechts of links af sla. Trouwens onlangs de fiets verkocht.

Rennen ..???  Heb ik al jaren geleden afgezworen, toen ik buiten adem aan de deur van een trein hing om alsnog in te kunnen stappen. Ik kreeg zo'n grote mond van de conducteur..Hij had helemaal gelijk, maar doordat ik zo aanmechtig was, kon ik niets terug zeggen. [ En je weet het vrouwen hebben graag het laatste woord.]

Wii-fitten...??? Sta ik boven op zo'n plankje mijn best te doen, en is het volgens de computer nog net niet goed genoeg.

Roeien...??? Vorige week dacht ik er even aan. Met een kayak door de regen geul aan het einde van de tuin, die  voor het eerst helemaal vol was gelopen . De laatste keer, is mij verteld, dat het zo heftig heeft geregend  in HuaHin was 23 jaar geleden .
Maar tegen de tijd dat ik ergens een kayak van stal haal is de zon weer uit en het water gezakt.

Lopen...???  Gewoon weer oppakken Nicolette, en dan achter zo'n balletje aan, maakt het des te meer afwisselend. Nou ik heb het geweten. Die bal heeft mij alle hoeken van de 9 holes laten zien !Nog nooit heb ik zoveel kilometers ineens weer gelopen zonder het zachtjes op te voeren. Ik kon nog net op het terras " bier met ijs " roepen voordat ik neer plofte in een stoel.


Toch in mijn achterhoofd zit echt een [b] engeltje te roepen dat ik het lopen weer moet oppakken. Bewegen is gezond en lopen vind ik nu eenmaal leuk !
Morgen een rustdag. Dat vraagt een lichaam ook.

Dinsdag begin ik serieus.... met lopen... in Bangkok ! :-)

1 opmerking:

Ingrid zei

Succes met het wandelen!
In Bangkok vooral veel winkels onderweg zeker ;-))