08 september 2012

Eindelijk!

Ik ga jullie vervelen met de nodige foto's van de achtertuin.
Eindelijk is het zover!
Eindelijk zijn we af van het onkruid wat om de week gemaaid werd.
Vier dagen geleden zijn ze begonnen, nadat wij groen licht hadden gegeven.Er moest eerst zoveel wild groen eruit gegraven worden.Alles verder geegaliseerd worden,want de aarde lag nog van de bouw zelfs tegen de muur van de buren op.
Toen met krijt poeder werd een parcours uitgelegd voor het irrigatie systeem.Dat zit er inmiddels in, en als cobra's steken ze overal uit de grond.Daar aan wordt het systeem  gekoppeld.
Ter herinnering laat ik een foto zien van een toen vreemde grote put aan het einde van het zwembad.
[Cijfer wel even al het oranje weg...ja het is nog uit de voetbal tijd,een paar maanden geleden, maar ik heb het dus over die bak links achterin.]
Eindelijk staat er nu wat in ! Vanmorgen kwamen de gele palmen.6 stuks in totaal.
1 in de bak bestaande uit 3 uitlopers en 5 aan de zijkant bij het terras.
Nee de tuin werklui hebben het niet koud bij 27 graden, maar willen niet nog bruiner worden dan ze al zijn.
[Ze weten wel dat wanneer ze mij moeten aanspreken, ze die sluiers voor hun gezicht weg moeten halen.Dat is een compromis, wanneer ze bij mij werken.Ik spreek niet tegen een doek met spleetjes.Ik zie nu eenmaal graag een gezicht ].
Uiteraard wordt het vervolgd met nog meer foto's wanneer het eindelijk helemaal af is.
Er komt namelijk nog een zonne terras links in de tuin en het plan was daar eerst op te wachten.
Nu zeg ik "nee."
"Morgen en ja", kan hier ook betekenen.."over een paar maanden en nee." namelijk.
[Nee zeggen is nu eenmaal redelijk onbeleefd in de aziatische cultuur..dus er wordt altijd ja gezegd, en nee [meestal gedaan.]
Dus wat mij betreft...niks wachten !  Men weet waar het terras gaat komen. Ook dat is met krijt poeder aan gegeven.
Bij onze sala [ terras ] waar de eettafel staat, hebben we, wat ik 2 jungletjes noem. In 1 van die perken stond een zilveren palm. Maar die was uit de kluiten gewassen nu. Ik realiseerde mij 2 jaar geleden niet dat die palmen zo snel groeiden.Ik wilde hem persee hebben. Heel breed worden ze en moeten eigenlijk alleen staan om tot hun recht te komen.
Dat moest al een poos gebeuren en je raadt het al !
Eindelijk is dat er ook uitgehaald. Nu heb ik een luchtig struikje vanuit het andere perk daar neergezet. Deze had ik als stek gekregen.Er zelf ingezet en nooit geweten dat dat ook al zo snel de lucht in groeide.Met het gevolg dat het een kromme palm die over de vijver hing compleet blokkeerde. Deze kromme palmen groeien trouwens in de natuur in het hoge noorden. Eindelijk komt deze weer helemaal tot zijn recht.[Hij wordt nog wel gestut.Dat houden we nog even zo.]
Mar zei mij dat de achter tuin dan in fases gedaan zou worden in verband met dat terras.
"Nee" zei ik. "Dat terras komt er wel, maar ik wil nu na zo'n lange tijd eindelijk eens een behoorlijke achter tuin.Dit moet je toelaten,wanneer je van mijn gezeur afwilt zijn."

Over de verlichting in de tuin zal ik het  maar niet hebben, dat is nu eenmaal een verhaal apart.Dat leidt nog steeds een eigen leven met oprispingen.Dus zelfs ik beheers me totdat wij een echte  electricien kunnen vinden, en niet 1 die zijn diploma heeft gekocht .


1 opmerking:

Louise zei

Goh wat wordt het mooi! 'k Zou wel eens een keertje langs willen komen en in je zwembad willen liggen met een cocktailtje onder de palmboom! Wie weet komt dat er nog eens van als we hier gesettled zijn en het Nederlandse weer zat zijn.