25 juni 2012

Het Weer.

Inmiddels ben ik alweer ruim 2 weken in Nederland.Het is Juni.Toen ik in HuaHin mijn koffer inpakte,had ik het blijde gevoel hier niet zoveel over na te hoeven denken.Uiteraard niet zo heet als in Thailand, maar truien, panties en laarzen zouden niet aan de orde zijn. Eventueel voor een frisse avond toch maar 2 vestjes mee.
s'Ochtends de dag dat ik vertrok, heb ik om 6 uur in de ochtend toch maar nog zo'n wollen stola uit de kist gehaald.Lekker voor in het vliegtuig, dacht ik.
Ik zal jullie niet vervelen met wat de vliegreis betreft, slechts op een oprisping hier en daar, ging de vlucht voorspoedig.
In Nederland binnen gehaald door Haiko,Bianca en de kleintjes.Lisa zag ik kijken met zo'n blik, van " waar is die vierkante omlijsting rondom je hoofd en waarachtig je hebt armen en benen!" Infeite ziet ze mij steeds slechts op skype, dus ik kan mij deze gedachten helemaal voorstellen...en verder aan de hand gewoon  hele verhalen afsteken....Leuk!....
Evi, het nieuwe wonder...ze mag er zijn !
Heerlijk buiten de frisse lucht inademen.Dat doet een mens goed.
Alleen......................
De frisse lucht is koude lucht in mijn beleving geworden.De koude regendruppels als ijspegels, en een wind met de kracht van storm....
Dit eigenlijk al 2 weken lang zo af en toe afgewisseld door een bleek, waterig zonnetje.Wat een droevenis,voor de mensen hier, maar zeer zeker ook voor mij.
Ik woon in die 2 vesten en wollen stola, plus mijn laarzen gevoerd met bont die gelukkig hier lagen.
Wat is het guur en koud.
Mijn humeur laat ik hier niet helemaal door beinvloeden hoor, want verder geniet ik volop van het weerzien met vele mensen.Geniet ik van het eten niet verkrijgbaar in Thailand.Geniet ik van Amsterdam waar ik zo'n tijd niet geweest was.
Ik heb begrepen dat ook in HuaHin het behoorlijk heeft gewaaid,en regent.Maar dat vind ik normaal daar het regen seizoen is.
Hier hoort het zomer te zijn,en zelfs de Nederlanders zeggen dat het zomer seizoen, blijkbaar is over geslagen.

Geen opmerkingen: