23 februari 2009

" uitersten"

Qua weer zitten wij wel steeds in uitersten!
Nu is het al 2 maanden geleden, dat wij vertrokken uit een klimaat dat overdag min 18 aangaf of zo...Parijs/Nederland zo om het vriespunt.Maar nu zitten wij in een temperatuur van 34 plus met zon. Gelukkig wel een heerlijk[warm] briesje erbij.
Ook qua cultuur zitten wij van het ene uiterste in het andere. Niet dat ik een hekel had aan de Russen hoor, er zaten beslist hele fijne mensen tussen.Maar iemand helpen, dus dienstbaar zijn....." ho maar...!" De Thaien zijn heel duidelijk wel een dienstbaar volk.
De allerlaatse week in Nederland was voor mij toch wel weer een test.
Ik ben zo iemand, die het liefst 2 weken eerder haar koffer al open heeft staan om van alles alvast erin te gooien.Ook wel heel lastig, daar je soms weer moet uitpakken omdat je net dat potje onderin....achteraf moet hebben.
Mar heeft zoiets over zich, van de ochtend voordat we vertrekken, gooi ik alles in de koffer-S.
Daar ik zowiezo geen goeie inpakster ben, had ik hierin geen keuze, behalve hem zijn zin te geven.Want uiteindelijk heeft hij de 7 koffers ingepakt.
Een compromis was er wel hoor......hij moest er gewoon voor zorgen, dat hij voor achten uit de badkamer was.Uiteraard wilde ik het huis waarin wij mochten verblijven, netjes en schoon achterlaten.
Robert en Ellen brachten ons naar Schiphol.Daar ontmoeten we later Haiko en Bianca, want zij moesten beiden het weekeinde werken.
Mar heeft bij het inchecken al zijn " charmes" erin gegooid. We hadden namelijk bijna 40 kilo aan overgewicht!We hoefden [ gelukkig] slechts voor 25 kilo te betalen.
Via Frankfurt, hadden wij een hele goeie en vooral rustige vlucht naar Bangkok. De kalmeringspillen heb ik niet nodig gehad.
In Bangkok, blijven wij 2 dagen voordat we verder rijden naar HuaHin.
We hebben zo hier en daar nog wat afspraken lopen.
Tandarts-Ambassade-Immigratiedienst.
Het zal mij daarom niets verbazen, dat wij samen einde van de middag heerlijk onze voeten laten masseren.
Op HuaHin verheug ik me ook, want dan zie ik Gertjan,Ineke en de kleinkinderen weer.Zij hebben het zo naar hun zin, en zijn blij dat ze de stap hebben gemaakt om hier te wonen.
Ik houd jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: