19 februari 2021

2021

 Ook al zijn 2 maanden alweer bijna om, kan ik mij nog steeds afvragen wat 2021 ons gaat brengen. Het jaar 2020,  voor velen een zorgelijk of verdrietig jaar,  laten wij maar gauw achter ons.

Persoonlijk denk ik dat 2021 ook niet veel hoogtepunten zal brengen, qua reizen, tenminste de eerste 9 maanden niet. Hopelijk wordt het daarna een stuk beter. 

Mijn leven met alle voorzorgsmaatregelen gaat gewoon door. Zijn gangetje zogezegd. 

Niets opwindends echt te melden, behalve, op een aantal nierstenen na,  die mij behoorlijk dwars hebben gezeten. Inmiddels is dat leed ook geleden en probeer ik vrolijk weer verder te gaan. 

Proberen, heeft niets met een negatieve instelling te maken. Het is eerder dat de spontaniteit zo'n beetje verdwenen is. 

Voordat ik de deur uit wil, ben ik al moe van het denken, of ik wel alles bij mij heb. 

Mondkapje, gel, handschoenen en in sommige gevallen, een gezichts bescherming,  hoort inmiddels bij mijn uitrusting. 

Zodoende vergaat mij af en toe het spontaan de boer op te gaan. 

Thuis gebeurt er iniedergeval genoeg. 

Een wilde kater die zijn siësta graag bij ons hield de laatste anderhalf jaar, is inmiddels kind aan huis. 


Zojuist erachter gekomen dat wij één of andere vis al jaren in de vijver hebben, dat geen familie is van de kohkarpers.

Wat het wel is mag Joost weten! Hij blijft stilletjes in zijn hoekje overdag, begrijp ik van de hulp. Blijkbaar heeft het arme beest door dat wanneer hij gebakken wordt, hij een lekker hapje is voor menig mens. Van mij mag hij in ieder geval blijven omdat hij het  prima kan vinden met de andere vissen heb ik ook begrepen. 

Mijn vooruitzicht, nu op dit moment, is het verlengen van mijn rijbewijzen over 10 dagen. Dat heeft sowieso al heel wat voeten in de aarde teweeg gebracht. 

Doordat alles een soort gesloten is vanwege... je weet wel... had men besloten voor de Thaaien alles online te zetten. Helaas kon ik, in het begin er geen gebruik van maken omdat het allemaal in het Thaais is en ik geen toegang kreeg tot de officiële website.

 Nu is alles toch rond, met een heleboel hulp van mijn hulp in de huishouding en haar dochter. Ik mag nu alsnog op komen draven om de verdere testen die bij een verlenging behoren, te doen. 

Sinds vandaag hoort er ook een medische verklaring bij van de overheid.

Ze proberen op deze manier te bewerkstellen dat er minder ongevallen zullen gebeuren met dodelijk afloop. Persoonlijk zou ik eerder aanraden, dat de mensen, een poosje, gewoon les krijgen op de openbare weg voordat zij het begeerde papiertje krijgen. 

Goed beschouwd is het eigenlijk lachwekkend, doch in en in triest dat in dit jaar, 2021, al bijna 9000 mensen zijn omgekomen in het verkeer, terwijl men zich meer druk maakt om bij de top 3 te horen van de minste slachtoffers door covid wat maar 80 plus slachtoffers telt. 

Het vergelijken van Covid slachtoffers met verkeersslachtoffers,  is misschien het vergelijken van appels met peren ik weet het.


Geen opmerkingen: