20 februari 2012

kamers .
In de dierenwereld zoekt men naarstig naar een onderkomen. De indruk is gegeven, gezien al die brievenbussen vastgespijkerd aan de boom, dat hier kamers te huur zijn.
Nou ja...kamers.....een dakpan zo links en rechts, een kei en de tuin worden bekeken...

De Beo probeert tussen de dakpannen te komen.Hele discussies dat het allemaal wat krapjes is voor z'n tweetjes en toekomstig gezin.

De hoopoe scharrelt rond in de nog niet aangelegde achtertuin,eten genoeg denkt hij, maar houdt het bij een boom, om zijn nest in te maken.

De hagedis kijkt al uit over zijn landerijen en ziet het wel zitten.Zij hebben zich trouwens een riant onderkomen toegeigend. Een 2 kamer appartement [tuin],daar ik ze regelmatig heen en weer zie lopen via de sala.Kijken mij dan aan met een blik van "wat wil je?" wanneer ik van schrik mijn voeten op til.

Alleen de Varaan van bijna 2 meter, wil ik hier niet zien in het zwembad.Die is mij te groot.
Ik heb al gezegd dat hij beter kan emigreren naar Loch Ness in Schotland.

De gekko's maken het zich nog gemakkelijker en wonen het liefst in de brievenbusjes.Ze zijn wel zwaar beledigd, wanneer ik in de bussen kijk of er post is.Ze schieten dan alle kanten uit met lodderige ogen, daar ik hen eigenlijk uit hun slaap haal.

Dan heb je uiteraard nog de mieren, die iedere keer weer mijn hele hand willen hebben.Zo vaak gezegd dat ik ze niet in de keukenkasten wil zien en beslist ook niet op het aanrecht.
Echt beesten die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.Zo spuugzat ben ik het geworden, dat ik ze bij de eerst volgende keer door pestcontrole laat verwijderen.

1 opmerking:

Louise zei

Nog geen slang in je bijkeuken gehad? Dat is ons een keer overkomen in Ban Chang. En in Bintulu vond een het nodig om de studeerkamer in te nemen.