20 november 2011

Warm

Het is warm! Alles en iedereen snakt naar water. Liters water drink ik momenteel per dag. De planten staan er weer vrolijk bij wanneer ze water krijgen en laten hun koppen nietmeer zakken. Zelfs de grote torren nemen een duik in het zwembad.Nadenken doen ze niet want eruit kunnen ze niet en moet ik ze met het visnet redden.Wanneer ik de bomen besproei komen zelfs de salamanders even boven uit de spelonken om besprenkelt te worden. De regen seizoen is duidelijk voorbij.

Een strak blauwe lucht doet alles zinderen.De zon schijnt fel, de laatste paar dagen.Voordat ik de straat op ga smeer ik mij in met sunblock factor 50. Want ik verbrand ondanks snel.
Strak voor mij uit kijk ik, kijk beslist geen thaai aan. Daarvan zou ik het onherroepelijk bloed heet krijgen.Zij lopen geheel ingepakt rond. Lange mouwen, lange broek of maillot, handschoenen en het liefst een bivakmuts op! Bang dat ze [te] bruin worden. Geen schoonheids ideaal is dat.
Ik weet dat teveel zon slecht is, maar wanneer je, zeer zeker de gegoede Aziaat zie, denk je dat ze allemaal wat onder de leden hebben.Gelig-beige huidskleur is in! Een fenomeen wat wij zo'n 200 jaar geleden ook hadden. Aan de huidskleur is te zien uit welke laag van de bevolking je komt. Heeft niets te maken met slecht voor je huid of iets dergelijks..Wat een rare chinezen zijn we toch allemaal.
Bij de ene groep van de bevolking op deze aardbol, is een vakantie pas geslaagd als je zo bruin als melk chocolade terug komt en bij de andere bevolkings groep is witter dan wit het summum van schoonheid.
1 ding zijn we het wel overeens met elkaar...het is warm !

Geen opmerkingen: