14 juli 2011

Wat komt erbij kijken voor de " farang" ?

De Ceremonie aanstaande Zondag ! De voorbereidingen:
Vanmiddag zijn Nang en Dick [vrienden]geweest om de laatste punten op de " i's " te zetten. Wat ben ik toch blij met hun hulp en vooral die van Nang. Als farang alleen zou ik het helemaal verkeerd doen. Veel is sowieso uitbesteed, daar wil ik het niet over hebben. Het gaat meer om de "niet doen" dingen, waar ik niet bij stil zou hebben gestaan!
Ik heb mijn ideeen over hoe "gezellig kan ik het maken en dat of wat trek ik aan?" overboord gegooid.
Zitje hier, zitje daar voor de mensen die willen zitten..............nee....dus inmiddels 50 stoelen en 9 tafels laten bestellen.Iedereen ZIT aan tafel en ZIT vooral bij de ceremonie. [Staan, dus boven de 9 monnikken uittronen], is "niet doen."
Leuk de 2 grote schuifpuien helemaal open is "niet doen." De zitkamer moet op z'n kop , banken aan de kant, want daar is de plek waar de monnikken moeten zitten op meegebrachte tapijten en evt. doeken aan de wand.Geen [koele]bries op dat moment door de ruimte, men weet nooit wie er met die bries binnen kan komen.
We hebben een beeld [van geluk en voorspoed]....ik dacht die godin zet ik op een plek tussen de fotolijstjes onder de open trap................aaaggghhhhh...hoe had ik dat uberhaupt kunnen denken ! " Niet doen." Het beeld moet hoog staan. Ik hoop nu dat de monnikken het goed vinden bovenop de boekenkast! [Met alle respect, de Thaai zou een plankje speciaal hiervoor in de muur vasttimmeren.]
Leuk zijden setje [topje/rokje]laten maken.[Niet te bloot en niet te kort.] Mooie hoog gehakte slippers erbij gekocht in Bangkok vorige week. Op en top vrouwelijk iniedergeval. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een lange broek, want in dat rokje kan ik onmogelijk een uur op de harde vloer zitten, met mijn benen naast me gedrapeerd.[Thaaien leren dat al van geboorte af namelijk].Ik mag er niet bovenuit tronen.Plus ik en meerderen met mij moeten deelnemen aan die ceremonie.
Dus maar " niet doen",...... denk ik.
Morgen wordt het onkruid uit de achtertuin gemaaid. Daar komt een canape te staan met dus die tafels eronder.Op het terras [ook een gezellig zitje bedacht] wordt alles opzij geschoven voor het buffet.....Couvert huurt men niet....dan is men weer praktisch en zijn plastic bekers,borden etc. goed genoeg.
Het gebeuren begint zondagmorgen al vanaf 10.00 uur. Nang is er al 08.30 uur.Dus ik zet de wekker maar op 07.00 uur, kan ik even met een kop koffie eerst gaan zitten.
Ik heb er zin in!
Uiteraard wordt dit vervolgd.

2 opmerkingen:

Louise van Alenburg Paintings and Poetry zei

Heel verstandig: doe maar niet die rok. Ik heb ook eens bij een inwijding gezeten met een wikkelrok. Was een ramp. Succes en laat het lekker over je heen komen. Sabai sabai!

Niels en Elise Vrijken zei

Veel plezier zondag en veel geluk en gezondheid in jullie geweldige huis! Groetjes aan iedereen! Niels, Elise, Martijn & Laureen Vrijken