11 juni 2011

Er zijn grenzen !

Er zijn grenzen, wie je wel en wie je niet uitnodigt, vind ik.
Ik had het over een aantal geiten een paar blogs geleden.Nu koeien ! Ook zij hebben blijkbaar een gat gevonden en denken welkom te zijn. Ik had ongeveer 20 koeien met kalfjes over de hele achtertuin verspreid.Blijkbaar dachten zij dat het gras [onkruid] groener was aan de andere kant. Toch voordat ik ging denken wie ik in gunst naam moest bellen, kwam de oppasser met delegatie de koeien weer halen.Ik heb ze nu een paar dagen niet gezien, dus denk dat het gat gedicht is.Ik ben wel blij dat we geen nijlpaarden hier hebben.Het had anders aardig druk kunnen zijn in en rondom het zwembad.

Altijd je [dichte] schoenen even uitkloppen, voordat je ze aantrekt.Blijkbaar moet je sowieso goed blijven kijken ook wanneer het slippers zijn.
Mar trok ze aan, en voelde zijn tenen krommen tegen iets zachts in de linker slipper, onder de band....De pad had een nieuw onderkomen gevonden.Ook hij is nu verbannen naar een andere plek .

Met deze gast was ik helemaal niet blij.Ik wilde nog even aan de computer aan tafel in de sala.Boog omlaag om de stekker in het stopcontact te steken, en voila, kwam oog in oog met dit mannetje/vrouwtje, onder de tafel.
Wat ben ik blij dat we eetstoelen op wieltjes hebben en de slang nog ietwat traag was.Ik ben nog nooit zo snel naar achteren geschoten.
Haiko was erbij en heeft gelijk wat foto's gemaakt.Want wat doe ik of hoe moet ik zo'n beest toch wegkrijgen, s'nachts om 1 uur, zonder de hele wijk wakker te gillen?
Gewoon laten zitten en ben in de keuken verder gegaan.Vanmorgen de instanties gebeld, foto gestuurd en ze komen er zo aan.
Ik noem alles cobra....nee dat was het niet zeiden zij ....gelukkig dacht ik,maar ze zeiden toen dat het wel een gevaarlijke slang was !
[Ik overweeg misschien toch een appartement op de twaalfde verdieping.]
Het gekke is wel.....koeien kunnen lastig zijn. De pad, daar schrok ik gewoon even van. Ik heb geen moeite met hun verblijf, mits ze op hun eigen terrein blijven in een bloembak of perk.
Een slang daar heb ik gewoon een heilig respect voor.Het leert mij wel, dat je nooit je alertheid mag laten zakken, waar en hoe laat dan ook....
Waar ik gewoon panisch voor ben, zijn:
duizendpoten
spinnen
kakkerlakken
torren
Alles wat meer dan 6 poten heeft.

Geen opmerkingen: