03 mei 2011

Tractatie ?...De Kapper.

Heel wat dozen zijn al uitgepakt en spullen zijn een plek gegeven. Vooral de wasserij draait overuren. Gelukkig geen enge dieren tegen gekomen die zich ergens in genesteld hebben. We zoeken wel naarstig naar sleuteltjes van kasten en zijn zelfs zover dat we de fietssleuteltjes van jaren her op de nodige kleine sloten proberen. Helaas? Ze zullen vast nog boven water komen.

Enfin..........................ik dacht mezelf eens te tracteren op een nieuwe kapper ! De aannemer z'n vrouw had midden in centrum een kapperszaak geopend. Van de aannemer zelf kreeg ik wel 100 kaartjes om uit te delen. Ik verwachtte een salon met een wastafeltje in de hoek en een slapende dame in een enigzins stoffige bank. Dit alles in een slordig geverfde ruimte.
Nu wil ik wel zeggen dat voor mij belangrijk is of iemand goed knipt .De interieur is voor mij minder van belang.
Laat ik toch een flitsende kapperszaak binnenkomen. Een dame bij de kassa, een dame voor het wassen. een " ladyboy" die z'n scharen als een chirurg al in de houding had....en een vent voor het fohnen....tjonge...jonge...Maar mevrouw zelf, was er niet.
Ik uitgelegd, wat ik wilde met 2 foto's erbij van mezelf van 2 jaren terug.
" yes...madam...yesssss....yesssssss...!"
Dus de modellenboeken werden naar voren gehaald.....Nogmaals uitgelegd..." yesssssss" en weer werd er een boek onder mijn neus gehouden. Ik heb de 2 foto's erin gestopt en zei " dit model...oh en deze...dat wil ik "
" Yessssss...madam."
.Ik had het eigenlijk kunnen weten ! De schaar knipte al voordat ik zat....de haren vlogen in het rond....maar zo geknipt dat ik geen kant meer uit kon, en lijdelijk moest toezien hoe de andere kant van mijn hoofd ook toegetakeld werd.
Na veel gezeur mijner zijds,dat het totaal niet op de foto's leek, kreeg ik slechts nog een " pffffffff" te horen terwijl ladyboy zich in de bank neerstortte met lege hand tegen het voorhoofd !
De fohn meneer nam het over. Nu had ik inmiddels uitgelegd dat ik mijn haar gewoon gedroogd wilde door fohn en handen....geen borstels !
" yesssss madam, no worries. "
Nee dus....maar dit kon ik overnemen.....STOP ! Ik nam fohn en borstel uit zijn handen en deed de rest zelf maar.
Heb keurig betaald en buiten een portie staan janken !
De andere 99 kaartjes heb ik bij het oud papier gelegd...en blijf de kapper die ik had op haar versleten slofjes en plaid over de bank maar trouw.
Grappig wel is dat ik de aannemer eigenlijk nietmeer tegen kom.

1 opmerking:

wesna@mijailovic.nl zei

waar blijft een foto?