28 juni 2010

Koelbox met spin

Waar ik naartoe ga, [weten jullie], doe ik op mijn scooter.Meestal moet ik, wanneer ik het 1 en ander in de stad moet doen, plus boodschappen....het zo indelen, dat ik de boodschappen aan het eind doe,zodat mijn verse spullen niet bederven. Vooral in de heetste maand April is dat echt sjezen naar huis. Rugzak op,tas voor tussen de benen,achter in het bakje en voorin de mand.Ik heb nog net niet een juk hangen met manden waar alles in wordt gestopt, of een zijspan waar torenhoog alles opgestapeld wordt.Maar ik ga bijna op een echte "thai op de weg," lijken.
Ik zeg BIJNA....want de Thai, heeft geen moeite met:

Z'n vieren op de scooter zitten. Alleen de bestuurder is verplicht een helm te dragen.Vergeten ze meestal en wanneer ze de helm wel op hebben, zit het in de regel los of over een grote zonnehoed heen.[ Ze willen niet bruin worden namelijk.]
Met z'n vieren op een scooter is echt niet alleen de jeugd.[Iets wat wij graag willen denken.]Hele gezinnen worden van A naar B op deze manier vervoerd. Dochtertje staat voorop met een leesboek op het stuur gebalanceerd.Vaders rijdt, regelmatig met mobiel aan het oor, moeders zit achterop met een 5 maanden oude baby op schoot, en een blikje cola in de hand.
Zondags wil men graag hier ook een stukje toeren met de familie/schoonfamilie erbij.
Het gezin dus op de scooter en in de zijspan worden extra stoelen, wel vastgebonden,geplaatst, waar de rest van de familie op zit.

In auto's rijden hordes mee achterin de laadbak met als het even kan 140 km./uur. Zelfs door de bebouwde kom.
Iets wat ik totaal niet snap, daar het verder een uitermate rustig volk is in alles.

Dus wanneer er een ongeluk gebeurt vind ik zoiets gelijk zo ontzettend dramatisch.De Thai ook wel,doch hebben de instelling van "het heeft zo moeten zijn."

Enfin terugkomend op mijn ervaringen.
Sta ik mijn boodschappen in te laden en zie ik iemand met een[van schuim] doos met deksel achterop.
Ik ben niet alleen nieuwsgierig maar ook belangstellend en vraag ernaar.Zoiets fungeert als de koelbox. Hardstikke handig.
De box met 2 snelbinders gelijk gekocht.De spin kennen ze niet hier, maar heb ik zelf gemaakt door er gewoon een knoop in te leggen.
De verse boodschappen erin, fantastisch! Alles thuis nog heerlijk koel.
Naar huis rijd ik altijd binnendoor.Daar sjoeven geen auto's met grote snelheid mij voorbij.Kan ook niet, want de weg is 1 gatenkaas of opgehoopt asfalt door de hitte.
Dan zijn er van die momenten dat ik wel op z'n Thais gewoon aan de verkeerde kant van de weg ga rijden, om op die manier mijn banden te sparen.
Word ik toch herhaaldelijk toegezwaaid, met gebaren die bij mij overkomen als, "nou..nou mevrouwtje, dit mag niet!"
Daar trek ik me weinig van aan, behalve in het Nederlands gewoon blijven glimlachen en terugzwaaien.

Bijna thuis, zie ik dat de nodige scooters achter mij aan rijden......Wat blijkt, de 1 heeft 2 broden onder zijn arm, de ander mijn vleeswaar.Nog eentje stopt mij de kaas toe.......


Mar heb ik maar gevraagd, waar ik de spin aan moet bevestigen, zodat ik de boel niet verlies.

1 opmerking:

Louise zei

Wel lachen hoor met jou! Is een harde koelbox niks voor achterop? Of zo'n mandje voorop waar die ingeklemd kan zitten? Die had mijn Meh Bahn toendertijd.

Groetjes
Louise

p.s. leeft het voetbal een beetje bij jullie?