20 oktober 2007

Het is gelukt!December/januari dagen bij ons worden FEESTDAGEN.....geschreven met hoofdletters.Alles is gelukt.Alle kinderen met aanhang ,ouders, komen hier de boel onveilig maken.Dus Lanlan's ouders, Haiko en Lanlan,Gertjan,Ineke en Grant,Robert en Ellen. 9 man sterk worden door ons opgewacht in Yuzhno.Mar heeft hier met veel moeite "the letters of invitation [LOI's]" verzorgd.[Men deed nogal moeilijk omdat men sommigen niet als familie beschouwden,en Sakhalin niet wordt gezien als een vakantie oord.]DHL heeft ervoor gezorgd,dat de nodige LOI's bij de juiste adressen terecht kwamen.Robert heeft het in Nederland verder geregeld....de reis....paspoorten [ook van Gertjan en concorte uit Gambia].....en is al aardig bekend bij de Russische ambassade in Den Haag.De nodige keren moest hij daar heen.Lanlan haar ouders konden bijna hun intrek nemen op de ambassade in Shanghai.Daar deden ze toch ietwat moeilijker.Van Mar moest er dan weer een met de hand geschreven brief gestuurd worden.Dan wilden ze de tickets zien. Toen weer ons adres hier en telefoon nummer....en eindelijk na de vijfde keer kregen ook zij hun visum.
Dus met recht.......het is gelukt en het worden nogmaals fantastische FEESTDAGEN !!!!!!!!!!!!!!!
Waar ik voor gezorgd heb al die tijd.... is een heleboel nerveusiteit, en sommigen flink de zenuwe bezorgd.Maar daar ben ik nu eenmaal moeder voor.Nu kan ik deze spanning achter mij laten, en me druk gaan maken over andere dingen.Iedereen hier dreigt de vlag trouwens uit te hangen want zoveel bezoek in een keer heeft niemand hier nog meegemaakt...en dat het allemaal gelukt is!!!!! Ik ben zo blij,dat ik steeds neig in herhaling te vallen.
Een huis die ik te leen heb kan ik nu in orde gaan maken.De slee's en ski's staan al gereed.Er zal genoeg sneeuw nog vallen.Dit op de foto's stelt hier op Sakhalin weinig voor.Wanneer iedereen hier is ,zal er misschien 4 meter liggen. Als moeder zal ik iedereen nog even goed duidelijk moeten maken dat het hier niet een "gewone"winter is.5 minuten buiten staan zonder muts, handschoenen, jas en das, betekent,problemen vragen bij min 20 graden.Vooral als er dan ook nog een briesje is.Jullie lezen het al....ik maak me weer druk !
Het weer trouwens momenteel is wisselvallig.Wat sneeuw, maar overdag hoofdzakelijk zon.Het is wel jassen weer geworden en buitenzitten kan niet echt meer.
Ik houd jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: