17 juli 2007

Decadent.....???????????

Hoe decadent kan het nog worden voor mij als "expat-wife " ?Ik heb sinds 3 weken een hulp....ja ik ben gezwicht. Voel ik me schuldig...?.....NEE !
Kan ik het uitleggen.......?......NEE !
Maarrrrrr....wat een genot is het. Schoonmaken en vooral STRIJKEN gingen mij echt de keel uithangen, ik heb wel wat anders te doen........................
Wat dan vragen misschien de meesten van jullie zich af.....[daar ik niet meer werk.]
....Nou ten eerste heb ik hier geen auto,en ben afhankelijk van de busjes die er rijden.Ten tweede ....er is hier geen AH /C1000/Super. De supermarkten die er wel zijn, hebben niet alles.Dus je shopt je een apezuur.Je huppelt van de 1 naar de andere winkel om te kijken of zij nog iets in huis hebben. [ Ik zeg huppelen, daar een normale stoep hier nergens aanwezig is en dat beetje wat er wel is rustig door Russen als tweede rijbaan worden gebruikt.]Verder loop ik trouw de marktjes af ,om mijn verse spullen bij de [oude ]dametjes te kopen, die het op hun dacha's verbouwen. Ooit heb ik eerder geschreven, dat slechts dit hun bron van inkomsten is.
Dan komt de slager nog.....[deze ligt ook niet om de hoek en dat moet lopend, want de bus komt er niet langs].Er is een vlees en vis markt.Daar koop je beslist niet kant en klaar en ook nog eens verpakt je vlees. Deze struin ik zo eens in de 2 weken af en kom er zuchtend mee thuis. Ik maal mijn eigen vlees...[gehakt] en verder bereid ik de andere stukken voor om daarna in te vriezen. Een gefileerd of mootje vis, kent men ook niet hier.Sinds de zalm tijd van vorig jaar, heb ik weer geleerd hoe de vis schoongenmaakt moet worden....alhoewel ik het beest wel voor de tweede keer vermoord. Dit heb ik niet echt in mijn vingers.
Boodschappen, wanneer ik ze doe ,neemt ruim een halve dag,en doordat ik alles moet sjouwen, doe ik ook niet alles in 1 keer.
Verder, probeer ik hier en daar te helpen in de soepkeuken en weeshuizen.
Dan heb je natuurlijk ook nog je sociale gelegenheden...dus zuchten doe ik echt niet.
....maar daarom wel nu eindelijk een hulp, voor de dingen waar ik echt een hekel aan heb.

Geen opmerkingen: