23 mei 2007

te lang geleden

Te lang geleden heb ik voor het laatst geschreven.Het is een slap excuus, maar ik ben weggeweest,en ben pas 2 weken weer in het land.Mar en ik waren met verlof,alhoewel hij al 6 weken weer aan het werk is.Het was een zalige tijd om even in Nederland te zijn,maar merk echt dat "thuis" hier in Yuzhno ligt.Alleen ben ik teruggevlogen...zonder pillen...ik haat vliegen namelijk.Maar daar ik sinds Januari zoveel gevlogen heb,denk ik een soort gewenningsprocess doorlopen te hebben.Alhoewel tussen Seoel en Yuzhno was er zoveel turbulentie,dat ik even dacht ,"het moet niet gekker worden." De stewardessen bleven rustig het eten uitdelen,raadden slechts een half drankje aan.Dus aan hun relatief normaal doen hield ik mij rustig.
Schitterend weer had ik vanuit Nederland meegenomen.Helaas is dit sinds zaterdag voor 10 dagen voorbij.Binnen 1 dag ging het van 20 graden naar hooguit 5 graden.Was vorig jaar ook het geval.De ijsschotsen op zee en in het hoge noorden smelten, met het gevolg dat ze zeer koude wind over het eiland voortstuwen.Dus de winterjas is nogmaals voor even uit de kast gehaald.
Afgelopen zaterdag was het plantjes braderie ergens in de stad.Dit is eenmaal per jaar, dus ik was er als de pinken bij.De bakken waarin ik ze wilde hebben waren eerder al gekocht.Daar moet je ook snel bij zijn, want die zijn inmiddels uitverkocht, en worden pas volgend jaar weer aangevuld....enfin....keuze was er....afrikaantjes...violen...nog eens violen...biggetjes...eenden...ganzen en cavia's.Het heet echt "de bloemenmarkt."Jullie weten nu bij deze waar ik mijn bakken mee gevuld heb. Even voor de duidelijkheid, ik heb geen dieren erin gezet!Vanmiddag ga ik met iemand die een auto heeft de stad afstruinen voor wat meer zwarte aarde.
Over dieren gesproken. Afgelopen zondag hadden Mar en ik een "ommetje" gemaakt.Heerlijk de heuvels in achter ons huis, maar ook achter het hoge hek.Een prachtige wandeling was het.De natuur komt weer uit zijn winterslaap en de vogels krijgen zin.Alleen gisteren werd mij gezegd, dat mocht ik dit het aankomende weekeinde weer doen ik echt een belletje mee moest nemen.Iniedergeval iets in mijn tas wat rinkelt. Iets wat de beren afschrikt en weg doen lopen...i.p.v. zich een hoedje schrikken en ons eventueel iets aandoen.Er blijken nog genoeg beren hier rond te lopen die honger hebben en het dichtbij de civilisatie zoeken.Jullie snappen het al...voorlopig ga ik niet!
Ik zal weer wat trouwer zijn met schrijven.Jullie zijn weer op de hoogte.

Geen opmerkingen: